Söke Meslek Yüksekokulu

Kurumsal

KURULUÅž


ADÜ, Söke Meslek Yüksekokulu 1 Temmuz 1992 tarihinde yürürlüÄŸe giren 3837 sayılı kanun ile kurulmuÅŸ ve 27.05.1994 tarihinde Prof.Dr.Akgün AYDENİZ'in Söke Meslek Yüksekokulu MüdürlüÄŸüne atanması ile faaliyete baÅŸlamıştır. Tekstil ve Otomotiv olmak üzere iki ayrı teknik programla açılan yüksekokulumuz 10 Ekim 1994 tarihinde 49 öÄŸrenci ile ilk eÄŸitim-öÄŸretim yılına baÅŸlamıştır. 

 

 

YERLEŞİM


Söke, Aydın ilinin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olup 1356 km2' lik bir alana sahiptir. İlin en batısında yer alır. DoÄŸusunda Koçarlı, kuzey doÄŸusunda Germencik, kuzey ve kuzey batısında KuÅŸadası, batı ve güney batısında Ege denizi, güneyinde MuÄŸla iline baÄŸlı Milas ilçesi yer almaktadır. Söke'nin İzmir'e karayolu uzaklığı 110 km, Aydın'a ise 54 km'dir. 2012 yılı nüfus sayımının sonuçlarına göre, Söke merkez nüfusu 70.522, belde ve köylerin nüfusu 45.064, ilçe geneli toplam nüfus ise 115.586' dir.

Söke civarı 5000 yıllık bir geçmiÅŸe sahiptir. Sırasıyla Hititler, İyonlar, Frigler, Lidyalılar, Persler, Makedonyalılar, Roma, Bizans ve Türkler bu bölgeye hakim olmuÅŸlardır. İlk çağın önemli İyon limanlarından üç tanesi bugünkü Söke sınırları içindeydi. Bunlar; Miletos, Priene ve Myus'tur.

1950'li yıllara dek geniÅŸ otlakları ile yörüklerin hayvanlarına otlak ve barınak olan Söke Ovası günümüzde modern ve örnek tarımın uygulama alanıdır. Büyük Menderes nehrinin getirmiÅŸ olduÄŸu alüvyonların denizi doldurması sonucu meydana gelmiÅŸtir. Ovada yetiÅŸen ürünler, sanayi bitkileri ile birlikte tahıllar, sebze ve meyvelerdir. Pamuk tarımı bakımından geniÅŸ bir potansiyele sahiptir.

İlçemiz sınırları içinde çimento, dokuma, konfeksiyon, un ve seramik üretimi yapan beÅŸ adet sanayi mevcuttur.

 


OLANAKLAR


Yüksekokulumuz, idari ve eÄŸitim faaliyetlerini 3200 m2 kullanım alanı olan bir binada 13 Programla faaliyetlerini sürdürmektedir. 21 akademik personelle eÄŸitim-öÄŸretim hizmetlerini sürdürdüÄŸü Yüksekokulumuzda diÄŸer birimlerimizden gelen öÄŸretim elemanları da ders vermektedir. Binamızda 13 derslik, 1 konferans salonu, 1 Dikim Atölyesi, 1 Otomotiv Atölyesi, 1 Elektromekanik Kumanda Atölyesi, 1 Ölçme ve Elektronik Atölyesi, 1 Mekatronik Atölyesi, 1 Tekstil Laboratuvarı, 1 Tasarım Atölyesi, 1 Bilgisayar Laboratuarı, 1 CAD Laboratuarı, 1 kantin, 1 yemekhane ve 1 basketbol-voleybol sahası bulunmaktadır.

 

GENEL BİLGİLER


Meslek Yüksekokulumuzda eÄŸitim-öÄŸretim 2 yıllıktır. 2022-2023 eÄŸitim öÄŸretim yılı itibariyle öÄŸrenci sayımız 1580’dır.


MİSYONUMUZ


GeliÅŸen teknoloji ile birlikte iÅŸ dünyasının gereksinim duyduÄŸu, araÅŸtıran, çözüm üreten, sosyal becerileri geliÅŸmiÅŸ, kendine güvenen, doÄŸru kararlar verebilen, akılcı, üretken, insan haklarına saygılı, evrensel deÄŸerlere açık, topluma ve toplumsal sorunlara duyarlı gençler yetiÅŸtirmektir.


VİZYONUMUZ


Çağın gerektirdiÄŸi bilgi ve beceriye sahip, teknolojik geliÅŸmeleri takip edebilen, uluslararası platformda aranılır nitelikte ara elemanlar yetiÅŸtiren; yenilikçi, paylaşımcı, sanayi ve bölge halkı ile sürekli iÅŸbirliÄŸi içerisinde, mensubu olmaktan gurur duyulan, öncü bir eÄŸitim kurumu olmak.