Söke Meslek Yüksekokulu

Dersler
Web Sayfası

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü otomotiv sektörünün ihtiyacı olan nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlar. Bölüm öğrencileri teorik derslerin yanında ağırlıklı olarak okulda mevcut olan otomotiv atölyesi olanaklarından yararlanmakta, gelişen teknoloji ve yeniliklere açık, otomotiv servis ve ekipmanlarını kullanma becerilerini geliştirmektedir.

Otomotiv programı 1994-1995 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlamıştır. 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü altında yer almaya başlamıştır.

Gelişen teknoloji ile birlikte iş dünyasının gereksinim duyduğu, araştıran, çözüm üreten, sosyal becerileri gelişmiş, kendine güvenen, doğru kararlar verebilen, akılcı, üretken, insan haklarına saygılı, evrensel değerlere açık, topluma ve toplumsal sorunlara duyarlı gençler yetiştirmektir.

Çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, teknolojik gelişmeleri takip edebilen, uluslararası platformda aranılır nitelikte ara elemanlar yetiştiren; yenilikçi, paylaşımcı, sanayi ve bölge halkı ile sürekli işbirliği içerisinde, mensubu olmaktan gurur duyulan, öncü bir eğitim kurumu olmak.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri sektörünün ihtiyacı olan nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlar.

Bölümde 1 Adet Laboratuar Mevcuttur.

Bölümün Olanakları (Cihaz, Donanım Vb.):
1-Oto lifti 2-Krio 3-Zımpara taşı 4-Akü şarj cihazı 5-Batarya test cihazı 6-Oksi asetilen kaynak makinası 7-Elektrik ark kaynak makinası 8-Kompresör 9-Basınçlı su yıkama makinası

Dersler dönemlik olarak verilmekte olup, verilen eğitim ara sınav, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları ile değerlendirilmektedir. Öğrencinin programdan mezun olması için programdaki tüm derslerini başarmış olması, asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve 30 iş günü staj yapması gerekmektedir.

Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan öğrenciler "Otomotiv alanında önlisans Diploması" derecesi alırlar.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü ÖSYS olarak adlandırılan merkezi sınav sistemi ile yapılmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra bu sınavdan aldıkları puana göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriğinin, Söke Meslek Yüksekokulunda verilen dersin içeriğine uygun olması ve Meslek Yüksekokulu müdürlüğü tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.

Dersler dönemlik olarak verilmekte olup, verilen eğitim ara sınav, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavları ile değerlendirilmektedir. Öğrencinin programdan mezun olması için programdaki tüm derslerini başarmış olması, asgari 120 AKTS kredisini sağlaması ve 30 iş günü staj yapması gerekmektedir.