Köşk Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Köşk Meslek Yüksekokulu Aydın Merkez’e 19 km uzaklıkta bulunan Köşk ilçesinde kurulmuştur. Okul bünyesinde Gıda İşleme Bölümü, Yönetim ve Organizasyon Bölümü bulunmaktadır. 2013-2014 öğretim yılında Gıda İşleme Bölümü bünyesinde bulunan Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programına 80 öğrenci ve Yönetim ve Organizasyon Bölümü bünyesinde bulunan Lojistik Programına ise 200 öğrenci alınarak eğitim öğretime başlamıştır. Mevcut durumda; Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programında 3 öğretim elemanı, Gıda Teknolojisi Programında 3 öğretim elemanı, Lojistik Programında 3 öğretim elemanı ve Yerel Yönetimler Programında 3 öğretim elemanı bulunmaktadır.

ADÜ Rektörlüğü’nün, Aydın İli Köşk İlçesi’nde Köşk Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi 05.05.2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenmiş ve 2547 Sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Köşk Meslek Yüksekokulunun kurulması teklifi uygun görülmüştür. 2013-2014 öğretim yılında eğitim öğretime başlanmıştır.

Misyonumuz, sektörle işbirliği çerçevesinde, günümüz bilgi çağına uyum sağlayabilecek donanıma sahip, nitelikli, akılcı, çağdaş ve araştırmacı, yaratıcı, özgüvenli, çözümleyici, etik değerlere bağlı, mesleki açıdan yetkin, sorumluluk bilinci üst düzeyde olan bireyler yetiştirmektir.

Vizyonumuz, üreteceği bilgi ile lider, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve mezunları tercih edilen, bölgemizin ve ülkemizin sosyal ve kültürel gelişmesine katkı sağlayan, araştırma ve uygulamalarıyla sektör ve üniversite işbirliğini en üst düzeye çıkaran, öncü ve saygın bir Meslek Yüksekokulu olmaktır.

Köşk MYO Ön Lisans Programlarına eğitim verecek olup, temel amacı; Atatürk İlkeleri ve İnkılapları doğrultusunda ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, özgür ve bilimsel düşünebilen, teknolojiyi toplum yararına sunabilen, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesine katkıda bulunabilecek nitelikte mesleki ve teknik alanda nitelikli ara eleman yetiştirmektir. Sanayi ve hizmet sektörünün ihtiyaç duyduğu kaliteli uzman personel yetiştirmek de meslek yüksekokulunun amaçları arasındadır. Ayrıca kurum, alanda yaptığı bilimsel araştırmalar ve yürüttüğü projelerle mesleki ve teknik eğitimin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Mezunlar kamu ve özel sektörde alanları ile ilgili olarak istihdam edilirken, sanayi ve hizmet sektöründe de çalışma olanağı bulabileceklerdir.

Meslek Yüksekokulumuzda 4150m2 kapalı, 9.650 m2 açık alan bulunmaktadır. Ayrıca okul bünyesinde 1 adet basketbol sahası (Aynı zamanda voleybol sahasıdır) yer almaktadır.

12 adet derslik, 2 adet uygulama laboratuarı, 1 adet bilgisayar laboratuvarı, 6 adet amfi salon, 1 adet toplantı salonu, 1 adet seminer salonu, 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet kütüphane, 1 adet lobi, 6 adet öğretim elemanları odası bulunmaktadır.