Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Aydın merkezde yer alan yüksek okul, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler ile Terapi ve Rehabilitasyon Bölümleri altında yer alan toplam 8 programda öğretim vermektedir.
2024-2025 akademik yılı itibarıyla, toplam 1726 öğrenciyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edilen programlarda yer alan dersler; kadrolu öğretim elemanlarının yanı sıra, üniversitemiz Tıp Fakültesi’nden alanında uzman öğretim üyeleri tarafından yürütülmektedir. Derslerin uygulama eğitimleri ise, üniversitemize ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler ile belediye, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Aydın Ticaret Borsasına bağlı kuruluşlarda yapılmaktadır.

Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulu, 1992 yılında kurulmuş olup ilk olarak 1993–1994 Eğitim-Öğretim yılında tek programla (Ebelik) öğretime başlamıştır. Adı geçen program daha sonra 4 yıllık Yüksek okula dönüştürülerek ayrılmıştır. Ardından sırasıyla Tıbbi Laboratuvar programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği (İlk ve Acil Yardım) ve Çevre (Çevre Sağlığı) Programları açılmıştır.
Hızlı şekilde büyümeye devam eden yüksek okulumuzda 2010–2011 öğretim yılında Fizyoterapi Programı, 2011–2012 de Diyaliz ve Anestezi Programları, 2012-2013’ te Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı (İÖ) açılmıştır.
İkinci öğretim programlarının kapanmasıyla birlikte Tıbbi Hizmetler ve Teknikler ile Terapi ve Rehabilitasyon Bölümleri altında yer alan toplam 8 programda öğretim verilmeye devam etmektedir.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulu olarak misyonumuz temel eğitimini almış, bilgi ve teknoloji kullanımı konusunda gerekli becerileri kazanmış, ülke çıkarlarını gözeterek kaynakların en verimli şekilde değerlendirilmesine katkıda bulunacak, çalıştığı sektörün beklentilerine uygun, Türk toplumunun değerlerini tanıyan ve tanıtan sağlık alanında çalışacak ara eleman yetiştirmek, eğitim ve danışmanlık hizmetleri vererek toplumsal bilinci arttırıcı faaliyetlerde bulunmaktır.

Sürekli değişen ve yenilenen küresel koşullara ve teknolojiye uyum sağlayabilecek, çağın gereksinimlerini algılayan bölgesel ve milli sorunlara sahip çıkacak öğrenciler yetiştiren Eğitim ve Öğretim kalitesi ile ilk sıralarda tercih edilen bir Yüksek okul olmaktır.

Meslek Yüksek okulumuzun amacı Atatürk İlkeleri ve İnkılapları doğrultusunda ülkesine karşı görev ve sorumluluklarını bilen, teknolojiye uyum sağlayabilecek, çalıştığı sektörün beklentilerine uygun sağlık alanında ara eleman yetiştirmektir.

Meslek Yüksek okulumuz binası Enstitüler Binası Zemin katında yer almaktadır.

Birimimizde Öğrenci İşleri Sistemi (OBİS), Akademik Bilgi Sistemi (AKBİS), Bütçe Ödenekleri Sistemi (e-Bütçe), Taşınır Mal Kayıt-Takip Sistemi (AYNİ-PRO), Yazı İşleri Otomasyon Sistemi kullanılmaktadır.
Birimimizde 28 masaüstü, 4 taşınabilir bilgisayar, 13 yazıcı, 7 projeksiyon, 1 slayt, 5 tepegöz, 1 barkod okuyucu, 1 fotokopi makinesi, 2 tarayıcı, 4 mikroskop bulunmaktadır.