Adnan Menderes Üniversitesi
Ziraat Fakültesi

ADÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Projesi KOSGEB Tarafından Desteklendi

ADÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü K-AVCI Lab Araştırma Grubu (KLAG)’nun Projesi KOSGEB Tarafından Desteklendi

Üniversitemiz ADÜ-Teknokent girişimcilerinden, Ziraat Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kemal AVCI’nın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB)’na Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında yapmış olduğu İleri Girişimci Desteği Projesi 370.000 TL hibe almaya hak kazandı.

Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme A.Ş. (ADÜ TEKNOKENT)  bünyesinde Kasım-2018 yılında kurulan Kardelen Biyoteknoloji Firmasının sahibi ve aynı zamanda Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olan Kemal AVCI’nın 2019-Ağustos ayında KOSGEB AYDIN Şubesine yapmış olduğu 370.000 TL üst limitli İleri Girişimci Desteği başvurusu 03.10.2019 tarihinde AYDIN KOSGEB binasında yapılan sözlü mülakat neticesinde desteklenen projeler arasında yerini aldı.

Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan K-AVCI LAB Araştırma Grubu (KLAG) üyeleri ile birlikte bu KOSGEB projesiyle ilgili yaklaşık 3 yıldır bir ön hazırlığın yapıldığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Kemal AVCI “Tarım 4.0 destekli Tasarımlı Vermikompost Üretimi”ni konu alan 370.000 TL destekli bu KOSGEB projesinin kabul edilmesi özellikle lisans ve yüksek lisans öğrencilerimiz için çalışmalarımızın sürekliliğinin bir göstergesi olurken, diğer yandan ciddi bir motivasyon kaynağı oldu” dedi. KOSGEB bünyesinde destek almaya hak kazanan Kardelen Biyoteknoloji şirketi, TARIM-ÇEVRE-SAĞLIK alanında biyoteknolojik faaliyetlere odaklanan, Ziraat Fakültesi öğrencilerine istihdam oluşturmayı hedefleyen ve TEKNOGİRİŞİMİ teşvik etmeye çalışan bir AR-GE firmasıdır.

baslik(9).jpg