Adnan Menderes Üniversitesi
Ziraat Fakültesi

ADÜ Tarım ve Orman Bakanlığının Pilot Üniversitesi Oldu

Aydın’da tarım ve hayvancılığın daha optimum şartlara taşınması ve reel ekonomiye en üst düzeyde katkı sunulması amacıyla hayata geçirilebilecek projeleri konuşmak ve tartışmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatıyla Bakanlık Hayvancılık Şube Müdür Yardımcısı Cengiz Ceylan’ın katıldığı toplantı, 20 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşti.
  Üniversitemiz Veteriner Fakültesinde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Veteriner ve Ziraat Fakültesi dekanları ve ilgili fakültelerin bölüm başkanları da katıldı. Tarım ve hayvancılığın sadece problemlerinin değil, sektörü daha iyiye götürmek için nelerin yapılabileceğinin de tartışıldığı toplantıda; üretimsel problemleri çözmek amaçlı sahaya yönelik çalışmaların yapılmasına, üreticiyi güçlendirip rekabet gücünü arttıracak bilimsel çalışmaların sahaya yansıtılması gerekliliğine dikkat çekildi. Üreticinin üretme gücünün ve motivasyonunun arttırılmasının ülke ekonomisini güçlendireceği, bu amaçla Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin her türlü desteği vereceği Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir tarafından belirtildi.

https://www.sesgazetesi.com.tr/guncel/adu-tarim-ve-hayvancilikta-pilot-universite-oldu/32008 1.png