Veteriner Fakültesi

Veteriner Fakültesi Öğrencisine Viroloji Alanında TÜBİTAK'tan Destek

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Gülben İyibilir'in yürütücülüğünü yaptığı "Klinik Semptomlu Kedilerde Felis Catus Gammaherpesvirus-1 (FcaGHV-1)'in varlığının araştırılması" isimli proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer görüldü.

FcaGHV-1’in kedilerde 2014 yılında ilk defa tanımlanan bir virüs olduğunu belirten Proje Yürütücüsü Gülben İyibilir, Türkiye'de bu virüs hakkında daha önce sadece bir çalışma yapıldığının ifade etti. İyibilir,  ayrıca bu projenin yeni virüslerin hastalık tablosu görülen kedilerdeki varlığının daha önce araştırılmadığını söyledi.

Proje Danışmanlığını yürüten Veteriner Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Arş. Gör. Dr. B. Taylan Koç, projede FcaGHV-1'in insanlardaki Gammaherpesvirus'a homolog olması bakımından zoonotik potansiyelinin araştırılması için ön veriler elde edilebileceğini vurguladı.

Projelerini Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı Laboratuvarlarında gerçekleştirecek olan ekibi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Fakültemizde gerçekleştirilen Öğrenci Projelerine dair detaylı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Haber: https://www.adu.edu.tr/tr/haber/veteriner_fakultesi_ogrencisine_viroloji_alaninda_tubitaktan_destek-1000086247

20210521103908-VZYAOLVIROLOJIPROJE1-000076322524243646335449.jpeg