Adnan Menderes Üniversitesi

TÜBİTAK 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı

Doç.Dr. Yılmaz KALKAN'ın danışmanı olduğu bölüm öğrencilerin projeleri "TÜBİTAK 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı" kapsamında 2020 yılı 1. dönem değerlendirme sonuçlarına göre destek almaya hak kazanmıştır.

Fakültemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği bölüm başkanı Doç.Dr. Yılmaz KALKAN'ın danışmanı olduğu bölüm öğrencilerinin projeleri "TÜBİTAK 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı" kapsamında  2020 yılı 1. dönem değerlendirme sonuçlarına göre destek almaya hak kazanmıştır.

Günümüzde farklı alanlarda kullanılmak üzere çeşitli drone’lar geliştirilmektedir. Savunma sanayide kullanımı yaygınlaşmakta olan drone’ların en büyük problemlerinden ikisi menzil ve batarya problemleridir. Bu proje kapsamında drone’lardaki bu iki soruna çözüm getirilecektir. Ayrıca askeri ve istihbarat alanlarında “Casus Drone” şeklinde geliştirilecek bu projenin hassas görevleri kusursuzca yerine getirebilmesi için “Sürü Drone Algoritması” kullanılacaktır. Projenin başarılı şekilde gerçeklenmesiyle birlikte fiili olarak askeri alanda faaliyet gösterebilen prototip oluşturulacaktır. İlerleyen safhalarda ürünün teknolojisi bakımından diğer birçok alanda da kullanılabilmesi hedeflenmektedir.

Proje ekibi Öğretim Üyesi ve öğrencilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

20210210120926-VI9N6B2XQVLJUNNAMED1-000010595877066914324796.jpg