Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

Kuşadası Sağlık Turizmi Birimi Tanıtım Töreni Gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Aköz, Başhekimimiz Prof. Dr. Mücahit Avcil, fakülte dekanları, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel ile davetliler katıldı.

Tanıtımı yapılan tesisin sağlık turizmi çalışmalarının ilk adımı olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “İkinci adımda ise gelecek ay üniversite hastanemizde sağlık turizmi servisi ve ameliyathanesinin açılışını, 2025 yılında yurtdışından gelecek hekimlerin eğitimi için kurulacak olan simülasyon merkezi ile sağlık turizminin önemli yapı taşlarından biri olan yaşlı bakım rehabilitasyon hizmetleri merkezi açılışının gerçekleştirilmesinin planlandığını ifade etti.

Son dönemde sağlık turizminin hızla büyüyen ve önem kazanan bir sektör haline geldiğini belirten Başhekim Prof. Dr. Mücahit Avcil, “Özellikle son 20 yılda sağlık sektöründe ülkemizin gerçekleştirmiş olduğu atılım ve ilerlemelerin sayesinde ülkemizin sağlık alanında tüm dünyada tercih edilen bir konuma geldiğini ifade etti.

Tören, kurdele kesiminin ardından “Sağlık Turizmi Tanıtım Filmi”nin izlenmesi ve Devlet Konservatuvarı tarafından icra edilen müzik dinletisi ile sona erdi.

20240604085153-LE22OMA11XJVMXCC1AD1-000085758576699583784498.jpeg