Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Tıp Fakültesi

"Adnan Menderes Üniversitesi Gençliği İle Aşı Kararsızlığını Konuşuyoruz” Paneli Düzenlendi.

Avrupa Halk Sağlığı Haftası bu yıl 13-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında "Sağlık Politik Bir Seçimdir" teması ile kutlanmaya başlamıştır. Bu tema kapsamında ikinci gün etkinliği olarak düzenlenen "Adnan Menderes Üniversitesi Gençliği İle Aşı Kararsızlığını Konuşuyoruz" Paneli, üniversitemiz 27. ADÜFEST Kültür-Sanat-Spor Şenlikleri programında yer almıştır. Panel 14 Mayıs 2024 Salı günü 14:00-16:00 saatleri arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde Prof. Dr. Pınar Okyay moderatörlüğünde yüz yüze gerçekleştirilmiştir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Aköz ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Yazıcı panelde katılım göstermiştir. Panelde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde görev yapan öğretim üyeleri, "aşı tarihçesi, çocukluk çağı aşıları ve ulusal aşı programı, erişkin aşılama, soğuk zincir ve birinci basamakta aşı uygulamaları, aşı kararsızlığı ve aşı iletişimi, risk toplumu ve aşı karasızlığına sosyolojik bakış" konularında sunumlar yapmıştır. Sunumlar sonrasında katılımcılarla soru-cevap bölümü yapılmıştır. Panele toplam 107 öğrenci ve öğretim üyesi katılmıştır.

Panelde sunum yapan öğretim üyeleri branşlarına göre aşağıda yer almaktadır.

Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Filiz Abacıgil

Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Soner Sertan Kara

Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Şerife Barçın Öztürk

Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayfer Gemalmaz