Aydın Adnan Menderes Üniversitesi

Fakültemiz Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalından 3 Başarı.

Fakültemiz Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı ekibi 25-28 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen 18. Çocuk Alerji İmmünoloji ve Astım Kongresi’nden üniversitemiz adına güzel haberler ile dönmüşlerdir.  Prof. Dr. Pınar Uysal’a 2023 yılı Bilim Kurulu Başkanlığı yaptığı için plaket ödülü takdim edilmiştir. Uzm. Dr. Zeynep Güleç Köksal’ın yürüttüğü Prof. Dr. Pınar Uysal, Prof. Dr. Özge Çevik, Uzm. Dr. Bakiye Göker Bağca ve Prof. Dr. Gizem Yalçın’ın da yer aldığı “Çocuklarda Atopik Dermatit: Cilt ve Kan Belirteçlerinin Akciğer Fonksiyonlarıyla İlişkisinin İncelenmesi” adlı çalışma Sözlü Bildiri Birincilik Ödülü’nü; Uzm. Dr. Cihangir Şahin’in yürüttüğü Uzm. Hem. Şule Çınaklı, Uzm. Dr. Simge Atar Beşe,  Uzm. Dr. Gülten Tunçerler, Uzm. Dr. Nur Törer, Prof. Dr. Duygu Erge, Prof. Dr. Pınar Uysal’ın da yer aldığı “Oyun Gibi Bir Deri Testi Deneyimi: Sanal Gerçekliğin (VR) Çocuklarda Deri Prik Testine Bağlı Ağrı ve Korku Üzerine Etkisi (Randomize Kontrollü Çalışma)” adlı çalışma ise sözlü bildiri üçüncülük ödülü’nü almaya hak kazanmıştır.

20240430155240-Q79I8VXKFHXFK8EAAF11-000036922103922120282383.JPG