Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Tıp fakültesi öğrencilerinin sanatın temel bileşenlerini öğrenerek Tıp ve Sanat arasındaki bağlantıyı kurmasını, böylece geniş düşünebilen, empati yeteneği gelişmiş iyi hekimler olmak için sanattan yararlanmasının yolunu açmayı hedefleyen, tıp ve resim, klasik müzik dönemleri, hastane mimarisi, tıp ve edebiyat, tıp ve sinema, heykel sanatının tarihçesi gibi ders içerikleri olan “Tıp ve Sanat” seçmeli dersi öğrencileri Aydın Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti.

Fakültemiz Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ilgaz Akdoğan, Aydın’ın antik kentleri ve Tralleis’li ünlü hekimler konusunda öğrencileri bilgilendirmesinden sonra, Dönem I öğrencilerimiz müzedeki tarihi eserleri incelediler.

20230116111517-QKUDNIDCO2ZV85XVZPZ1-000092393974974530480990.jpeg