Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Üniversitemiz ev sahipliğinde 27 Nisan 2022 tarihinde hekim adayı öğrencilerimiz ile bir araya geldi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı makamında ağırlayarak Üniversitemiz ve Tıp Fakültemiz hakkında bilgi verdi.

Atatürk Kongre Merkezinde program öncesi, Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz, Başhekim Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş ve Fakültemiz Dönem IV Temsilcisi Ezgi Çalış, Fakültemiz adına Dr. Fahrettin Koca’ya çiçek takdim ederek kendisini karşılamışlardır.

Programa; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Aydın milletvekilleri, bakan yardımcıları, genel müdürleri, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, AK Parti il ve Efeler teşkilatı, Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Aköz, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Gökhan Cesur ve Doç. Dr. Ali Duman, Başhekim Doç. Dr. Gülnur Taşçı Bozbaş ve Başhekim Yardımcıları ile öğretim üyelerimiz, asistanlarımız ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “ADÜ’de Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca'yı ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

Fakültemize, Sağlık Bakanlığı olarak destek vermeye hazır olduklarını belirten Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Fakültemizde 1600 öğrenci, YÖK kayıtlarına göre 109’u profesör olmak üzere 219 öğretim üyesi bulunuyor. Öğrenci ve öğretim üyeleri sayıları arasındaki oranın son derece iyi olduğunu düşünüyorum. Bu noktada öğrencilerimizden haklı bir beklentimi dile getirmek isterim. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunlarının TUS’daki başarı oranının şu andakinden daha yüksek olmasını ve Fakülteye derece kazandırılmasını bekliyorum.” dedi.

Öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasının ardından program sona ermiştir.

20220428141408-KDUDTPJAG0I97YC16E97-000025130331869900326690.jpg