Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Tıp Fakültesi

Fakültemiz Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Efeler Belediyesi iş birliği ile Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yetişkin sağlığı konularında halk eğitimi gerçekleştirildi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pınar Okyay ve Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp Atay koordinatörlüğünde, ADÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından Dönem 6 internlük staj eğitimi kapsamında organize edilen halk eğitimi sunumları, 27.04.2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pınar Okyay ve Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp Atay’ın açılış konuşmaları ile başladıktan sonra, Yetişkinlerde İşitme Sağlığı konulu sunum, çalışma grupları adına İntern Dr. Furkan Recep Öz tarafından sunuldu. Ardından Yetişkinlerde Görme Sağlığı konulu sunum, çalışma grubu adına İntern Dr. Emir Büşra Akaydın tarafından; Yetişkin Aşıları konulu sunum, çalışma grubu adına İntern Dr. Gülseren Ezgi Karakuz tarafından; Deri Sağlığının Korunması konulu sunum, çalışma grubu adına İntern Dr. Aleyna Kurtman tarafından sunuldu.

Covid-19 pandemisi sürecinde ara verilmiş olan halk eğitim sunumları, Arş. Görevlileri Dr. Su Ceren Keskin Sındır ve Dr. Tolga Hüseyin Atış sorumluluğunda düzenlendi. Sunumlar, Halk Sağlığı A.D.’da staj gören Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencileri tarafından, Prof. Dr. Pınar Okyay ve Prof . Dr. Filiz Abacıgil danışmanlığında 4 grup halinde hazırlandı. Gerçekleştirilen halk eğitiminde katılımcılara Yetişkin Aşıları, Deri Sağlığının Korunması, İşitme Sağlığı ve Görme Sağlığı konuları aktarıldı. Sunumlara toplumun her kesiminden katılım gerçekleşti.

Sunumlardan sonra katılımcıların soruları yanıtlandı. Etkinlik, isteyen katılımcıların tansiyon ölçümleri sonrasında sona erdi.

20220428120627-B5IFMBQNBFAY56O15G57-000002329405166264923533.jpeg