Aydın İktisat Fakültesi

Ekonomi Söyleşileri 2020-1

2020 Yılının ilk Ekonomi Söyleşisi Corana Virüsün Ekonomiye Etkileri

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Aydın İktisat Fakültesi tarafından düzenlenen Ekonomi Söyleşileri kapsamında Corona Virüsün Küresel Ekonomiye Etkileri ve Ekonomi Gündemi konulu söyleşi gerçekleştirilmiştir. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Can Bakkalcı’nın yaptığı söyleşide Doç. Dr. Ş. Barçın Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Şahin Bulut konuşmacı olarak yer almıştır.

Söyleşide ilk olarak Doç. Dr. Ş. Barçın Öztürk, hastalığın ortaya çıkışı ve gelişimi üzerine sunum gerçekleştirmiştir. Ardından Prof. Dr. Ahmet Can Bakkalcı ve Dr. Öğr. Üyesi Şahin Bulut tarafından Corona Virüsü salgınının kısa vadede uluslararası ticaret ve küresel piyasalar üzerine etkileri, başta Dünya Bankası olmak üzere uluslararası kuruluşların salgının yol açacağı olası değişimlere yönelik beklentileri gibi konular ele alınmıştır.