Aydın İktisat Fakültesi

Uluslararası EUREFE'19 Kongresi

Aydın İktisat Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası EUREFE Kongresi Açılış Töreni, 1 Kasım 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Kongrenin açılışına; Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ali SARILI, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.
Aydın İktisat Fakültesi hakkında istatistiki bilgiler vererek konuşmasına başlayan Fakülte Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Mustafa Ali SARILI,  Aydın İktisat Fakültesi olarak gerçekleştirilen bilimsel çalışmalardan,  “İlk sayısı 2016’da basılan Dergimizden, Fakülte Söyleşileri Toplantılarımız, özel sektör- üniversite ilişkilerinin geliştirilmesi yönündeki faaliyetlerimiz, Fakültemizin gelişimine yönelik yürütülen bilimsel çalışmalarımızdan bahsetti. Küresel düzeydeki bilimsel yarışta yerimizi alabilmek amacıyla EUREFE Kongresi’nin üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.
Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin bir ferdi olmanın ayrıcalığını herkesin hissetmesi adına çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, “Üniversitemizi personeliyle öğrencisiyle, fiziki koşullarıyla işlenmeyi bekleyen bir elmas madeni olarak görüyoruz. Bu değerli madeni işlemeye başladık, olumlu sonuçlarını katıldığımız toplantılarda alıyoruz. Ailemize dahil olacak yeni kadrolarımızla daha da güçlenerek ADܒyü marka bir üniversite olma yolunda iddialı hale getireceğiz. Üniversite sıralamalarında Üniversitemizin geçtiğimiz yıla göre yükselişi, bunun en önemli göstergesi.” dedi.
Devletimiz Bizim Arkamızda, Biz de Sizin Arkanızdayız
Konuşmasının sonunda öğrencilere de seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR,  “Devletin iktisattaki karşılığı babadır, baba her zaman çocuğunun arkasındadır. Devletimiz bizim arkamızda, biz de sizin arkanızdayız. Sizler varsınız diye bizler buradayız, en küçük probleminizde lütfen kapımızı çalın.” diyerek kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, programın sponsor firma temsilcilerine Teşekkür Plaketlerini verdi.
Plaket töreninin ardından açılış paneli bölümünde, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tanas KARAGÖL “Doğu Akdeniz: Ekonomi, Siyaset ve Güvenlik Üçgeni” konu başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Erdal Tanas KARAGÖL konuşmasına enerjinin tüm tarafları ilgilendiren multidisipliner bir alan olması itibariyle günümüzde birçok alanda çalışıldığını ve öneminin arttığını belirterek başladı. Doğu Akdeniz’in önemine vurgu yapan Karagöl, “Ülkemizin enerji arz güvenliği açısından, coğrafi konumu itibariyle ve bölgede oluşacak denge açısından Doğu Akdeniz önemli bir alandır.” dedi.
Aydın İktisat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali SARILI’nın, Prof. Dr. Erdal Tanas KARAGÖL’e teşekkür belgesini vermesinin ardından kongre, oturumlar ile devam etti.
İlk günün, Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AKAN’ın, uzun yıllar bankacılık ve sigortacılık alanlarındaki üst düzey yöneticilik görevleri sürecinde kazandığı tecrübe ve mesleki deneyimlerini kongre katılımcılarına aktardığı “Proffesyonellik ve Liderlik” başlıklı tematik sunum ve kendilerine Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa ÖZÇAĞ’ın teşekkür belgesini vermesi ile sona erdi.
Maliye, ekonomi, finans, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler alanlarına yönelik akademik camiaya katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen kongrede; iki gün boyunca açılış paneli ve tematik sunum olmak üzere iki özel sunum gerçekleşirken, 5 ayrı salonda eş zamanlı olmak üzere 34 ayrı oturumda toplam 130 bildiri sunuldu.

https://www.adu.edu.tr/tr/haber/eurefe19_kongresi_basladi-1000044954 eurefe-2019.jpg