Adnan Menderes Üniversitesi

HAP Eğitimimiz tamamlandı

Aydın İl Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afet Birimi tarafından 19-21 Haziran tarihleri arasında Olay yeri yönetim ekibi başkanı Prof. Dr. M. Şamil AKYIL başkanlığında, olay yeri yönetim ekibine HAP (Hastane Afet Planı) Uygulayıcı eğitimi alınmıştır.

İl Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afet Birim Sorumlusu Mehmet YILMAZ koordinatörlüğünde eğitmenlerimiz İbrahim GÖKÇE , Harun DOĞRUÖZ, Selma KAPLAN tarafından Afet ve Acil Durum Temel Kavramları, Hastane Olay Yönetim Sistemi, Kitlesel Yaralanmalı Olaylarda Hastanenin Müdahale Aşamaları, Hastane Afet Triyaj Alanı, Acil Müdahale Planı’nın Aktivasyonunda Bilgi Yönetimi, Tatbikat Hazırlığı ve Değerlendirilmesi gibi konularda bilgi verildi.

3 günlük pratik ve teorik eğitim sonunda katılımcılara sertifika töreni düzenlenmiştir.

afetegt2.png