Adnan Menderes Üniversitesi
Devlet Konservatuvarı

ÜNİVERSİTEMİZ DEVLET KONSERVATUVARINDA YENİ AÇILAN GELENEKSEL TÜRK MÜZİĞİ BÖLÜMÜ TARAFINDAN DÜZENLENEN AÇILIŞ KONSERLERİ

Üniversitemiz Devlet Konservatuvarında yeni açılan Geleneksel Türk Müziği Bölümü tarafından düzenlenen Açılış Konserleri, 17 Nisan 2019 tarihinde Kuşadası Erkan Yücel sahnesinde ve  18 Nisan 2019 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.
Üniversitemiz yönetiminin ve davetlilerin katıldığı Maiandros Salonundaki  konserde, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Repertuvarından oluşan eserler seslendirildi. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği konserler büyük beğeni topladı.
Konserlere Geleneksel Türk Müziği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Oner Uzun Mey sazı ile, Türk Sanat Müziği Ana Sanat Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Uzun sesiyle, Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı Başkanı Öğr. Gör. Ceren Demirok sesiyle; Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özden kanunuyla, Müzik Öğretmeni Emre Üstgül ud ve sesiyle, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Cevahir Korhan Işıldak klasik kemençe ve sesiyle, Ege Üniversitesi Arş. Gör. Onurcan Kaya ritim sazlarıyla, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Osman Fethi Ark bağlaması-curası ve sesiyle , Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Öğr. Gör. Ercan Durmaz divan bağlaması, kemanesi ve sesiyle , Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Öğrencisi Caner Şahan zurnası ve kavalıyla katkı sundular.
Maiandros Salonundaki  Konser sonunda Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut, Geleneksel Türk Müziği Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Oner Uzun’a tüm emeği geçenler adına çiçek takdiminde bulunurken; Doç. Dr. Uzun hedeflerinin Geleneksel Türk Müziği Bölümü olarak ulusal ve uluslararası düzeyde ülkemizi temsil edebilecek seviyede sanatçı, eğitimci ve araştırmacılar yetiştirebilmek olduğunu ifade etti.