İktisat programı öğrencilerinin mezun oluncaya kadar aşağıda sıralanan bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanması beklenmektedir:
1-) Ekonomi biliminin temel kavramlarını ve teorilerini öğrenir; iktisadi olayları mikroekonomik ve makroekonomik çerçevede analiz edebilir.
2-) İktisat teorilerinin tarihsel gelişimini kavrar ve güncel ekonomik sorunlar analizinde bu teorileri kullanır.
3-) Uluslararası, ulusal, bölgesel ve sektörel ekonomik gelişmeleri takip eder, analiz eder ve ekonomik politikalar çerçevesinde değerlendirmeler yapar.
4-) İktisadi analizlerde kullanmak üzere hukuk, işletme, muhasebe, finans, sosyoloji gibi disiplinlerle ekonomi arasındaki ilişkileri anlar.
5-) Ekonomik araştırma tasarlayabilir, nitel ve nicel araştırma yöntemlerini kullanarak veri toplar, analiz eder ve sonuçları yorumlar.
6-) Ekonometrik analiz yöntemleri ile iktisadi teorileri test eder, elde edilen bulguları bilimsel ve politik önerilere dönüştürebilir.
7-) Temel bilgisayar programları ve istatistik yazılımlarını kullanarak ekonomik verileri işler, görselleştirir ve yorumlar.
8-) Ekonomik konuları hem uzmanlara hem de genel kitleye yazılı ve sözlü olarak açık, etkili ve ikna edici bir şekilde aktarır.
9-) Alanıyla ilgili gelişmeleri temel düzeyde takip edebilecek İngilizce yabancı dil bilgisine sahip olur.
10-) Bağımsız çalışabilme, inisiyatif alabilme ve ekip içinde sorumluluk üstlenebilme becerilerine sahiptir.
11-) Yaşam boyu öğrenme anlayışını benimseyerek yenilikçi, eleştirel ve analitik düşünme becerilerini sürekli geliştirir.
12-) Etik değerleri gözeterek sürdürülebilir kalkınma, gelir adaleti, sosyal refah gibi konularda bilinçli ekonomik analizler yapar ve bu alanlarda toplumsal sorumluluk bilinci geliştirir.