Elektrik-Elektronik Mühendisliği

TÜBİTAK 2209-B Proje Başarımız

Bölüm öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Yılmaz Kalkan'ın danışmanlığını yapmakta olduğu Barış KÖKSAL, Engincan AKAR, Tolga ULUTAŞ ve Osman AVCI isimli bölüm öğrencilerimizin projeleri "TÜBİTAK 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programı" kapsamında  2020 yılı 1. dönem değerlendirme sonuçlarına göre destek almaya hak kazanmıştır. Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje Adı: Casus Drone Tasarımı
Proje Danışmanı: Doç.Dr. Yılmaz KALKAN
Proje Ekibi: Barış KÖKSAL, Engincan AKAR, Tolga ULUTAŞ, Osman AVCI
Proje Başvuru Alanı : TÜBİTAK 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri

Tanıtım Metni:
Günümüzde farklı alanlarda kullanılmak üzere çeşitli drone’lar geliştirilmektedir. Savunma sanayide kullanımı yaygınlaşmakta olan drone’ların en büyük problemlerinden ikisi menzil ve batarya problemleridir. Bu proje kapsamında drone’lardaki bu iki soruna çözüm getirilecektir. Ayrıca askeri ve istihbarat alanlarında “Casus Drone” şeklinde geliştirilecek bu projenin hassas görevleri kusursuzca yerine getirebilmesi için “Sürü Drone Algoritması” kullanılacaktır. Projenin başarılı şekilde gerçeklenmesiyle birlikte fiili olarak askeri alanda faaliyet gösterebilen prototip oluşturulacaktır. İlerleyen safhalarda ürünün teknolojisi bakımından diğer birçok alanda da kullanılabilmesi hedeflenmektedir.