E-POSTA
Tıp Fakültesi Ana Sayfa
Üniversite Ana Sayfa
 Kliniğimiz

Adnan Menderes Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı 28.01.1993 yılında hastanenin hizmete açılmasıyla birlikte  kurulmuştur. Poliklinik hizmetlerimizin başlamasından hemen sonra tedavi hizmetleri de Eylül 1996 tarihinde hastanenin ilk hizmet vermeye başlayan bölümleri arasında yerini almıştır.

Halen kliniğimizde 1 profesör , 2 yardımcı doçent olmak üzere 3 öğretim üyesi, 6 araştırma görevlisi ve 2 fizyoterapist hizmet yürütmektedir.

Kliniğimize ait 7 uygulama hücresi olan bir fizik tedavi salonu ve 1 adet rehabilitasyon-egzersiz salonu  mevcuttur. Egzersiz salonumuzda  parelel bar, bisiklet ergometrisi, merdiven eğitimi için merdiven, duvar çarkı, duvar merdiveni ve rehabilitasyon için diğer gerekli ekipmanlar bulunmaktadır.

Poliklinik hizmetleri haftanın 5 günü saat 8.30-12.00, 13.30-17.00 saatleri arasında  bir öğretim üyesinin denetiminde yürütülmektedir.

Ayrıca polikliniğimizde ROMATOLOJİ,    OSTEOPOROZ ve  FİBROMİYALJİ   hastaları için  izlem  polikliniği yapılmakta olup haftanın belirli günlerinde izlem amaçlı muayene, tetkik ve tedavileri yapılmaktadır. Buna göre; salı ve perşembe günleri osteoporoz, çarşamba günleri fibromyalji, cuma günleri romatoloji izlem poliklinikleri bir öğretim üyesi denetiminde bir araştırma görevlisi tarafından yürütülmektedir.

Her çarşamba saat 15:30 da BEL OKULU , her perşembe saat 15:30 da OSTEOPOROZ OKULU  yapılarak katılımcılara bilgiler verilmektedir.

Her gün 9.00-10.00 saatleri arasında yataklı servis ve ayaktan tedaviye alınan hastalar topluca ziyaret edilerek takip ve tedavileri değerlendirilmektedir.

Haftada bir cuma günleri saat 8.30-9.30 saatleri arasında makale sunumu ve tartışması yine aynı gün 13.00-14.00 saatleri arasında ise seminer sunumları yapılmaktadır.

Ayda bir çarşamba günleri konsey yapılmaktadır. Konsey günlerinde olgu sunumu yapılmakta ve seçilen olgu-olgular  tartışmaya açılmaktadır.

ADÜ FTR Anabilim dalında yılda yaklaşık 7000 poliklinik hastası ile 250 yatan hastanın  tetkik ve tedavisi yapılmakta olup yılda  750 hastaya ise ayaktan fizik tedavi ve rehabilitasyon programı uygulanmaktadır.

Toplam 6956 kişi, Bugün 10 kişi tarafından gezilmiştir.
  Bu site 18 Eylül 2008 Perşembe tarihinde açılmıştır.
  Teknik Sorumlu : Toros KATILMIŞ (toros@adu.edu.tr)
Bu Sitenin içeriğinden aşağıdaki personel sorumludur
 [ Yrd.Doç.Dr. Gülcan GÜRER
 [ Ars.Gör. Ali Hakan AYDEMİR