ADÜ Menü

Davutlar Meslek Yüksekokulu
Adnan Menderes Üniversitesi

HABERLER
May
22
DAVUTLAR MYO’DA ÖĞRENCİLER SAHNEDE Adnan Menderes Üniversitesi, Davutlar Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin ortak çalışmasıyla “İlişki Durumu: KarmAŞIK” isimli komedi oyun sahnelendi. Öğrencilerin kostüm ve sahne tasarımı, ses ve ışık düzeni ve afiş tasarımı dahil olmak üzere her aşamasında görev aldığı oyun, yaklaşık 4 ay süren çalışmalar sonucu izleyiciyle buluştu. Öğr. Gör. Bilge Soykut Okuyan’ın yönettiği oyunda Öğr. Gör. Erhan Coşkun, Rabia Özçelik, Serhat Kurtay, Umut Bingöl, Baran Kaymaz, Berkay Baygın, Dilek Sosa ve Necip Sarı rol aldılar. Teknik ekipte ise yine yüksekokul öğrencilerinden Okan Genç, Ömürcan Murçak ve Kürşat Demirbaş yer aldılar. Öğrenciler ve tüm yüksekokul personeli tarafından ilgiyle izlenen oyun, bolca övgü aldı.  
May
7
DAVUTLAR MYO DA MEZUNİYET COŞKUSU Davutlar Meslek Yüksekokulu 2017-2018 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, 7 Mayıs 2018 tarihinde Davutlar Meslek Yüksekokulu konferans salonunda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Törene, Kuşadası Kaymakamı Muammer AKSOY, Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün ÖZER, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah TANRISEVDİ, Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bertan AKYOL, öğretim görevlileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Bertan AKYOL yaptığı açılış konuşmasında, Davutlar MYO olarak ülke turizmine katkı sağlamak adına öğrencilerini en donanımlı şekilde yetiştirmeyi hedeflediklerini ve bu yılki mezunların çok iyi bir eğitimden geçerek sahaya çıktıklarını belirtti. Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün ÖZER konuşmasında, ADU’lü olmanın bir ayrıcalık olduğunu, başarının çalışmakla, doğru hedeflere yönelmekle ve hakikatten ayrılmamakla elde edileceğini ve her şeyin daha yeni başladığını söyleyerek mezun olan öğrencileri tebrik etti. Kuşadası Kaymakamı Muammer AKSOY yeni mezunlara seslendiği konuşmasında, insanlık tarihinin en büyük mücadelesi, dünya nimetlerine ve refaha erişmek olduğunu belirtip, eğitimin bu anlamda insanın en büyük gücü olduğunu söyledi. Ayrıca Aksoy, mezun öğrencilerin ailelerine, evlatlarını, bir turizm cenneti olan Kuşadası’na gönderdikleri ve burada okumaya teşvik ettikleri için teşekkür etti. Konuşmaların ardından, İkram Hizmetleri Programı dönem birincisi Çağlar ORAN, Turizm Ve Otel İşletmeciliği Programı dönem ikincisi Nur Seda BAL ve Aşçılık Programı dönem üçüncüsü Ufuk TOP’a plaketleri verildi.  Plaketlerin verilmesinin ardından kürsüye gelen dönem birincisi Çağlar ORAN, eğitim-öğretim gördükleri sürede kendilerine emeği geçenlere teşekkür etti. Tüm öğrencilere mezuniyet belgeleri verilirken, mezuniyet töreni geleneksel kep atma töreni ve Davutlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve öğretim görevlileri tarafından hazırlanan “Farklı Bir Şeyler” grubunun konseri ile sona erdi.    
May
9
ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI 4-5-6 Mayıs 2018 tarihlerinde Bolu’da 4. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri düzenlendi ve öğrencilerimiz üniversitemizi temsilen katıldıkları yarışmadan üniversiteler arası birincilik kupası ve 3 bronz madalya ile döndüler. Buse Toprak, Nacide Aydın, Emre Çelimli: Üniversiteler arası birincilik kupası Utkan Erdemirbaş: Bronz madalya Yunus Erdal: Bronz madalya Berkay Baygın: Bronz madalya Yarışmaya katılan öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.    
May
8
4. ULUSAL AŞÇILIK KAMPI 22-29.04.2018 tarihlerinde Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 4. Ulusal Aşçılık Kampı, Türkiye'nin dört bir yanındaki okullardan gelen öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti. Meslek yüksekokulumuz Aşçılık Programı öğrencileri Pınar ALTUN, Mehmet Berke DEMİRCAN katıldığı, Türk aşçı adaylarının gerek Türk, gerekse dünya mutfağı konusunda vizyonlarını geliştirmeyi amaçlayan kampta, eğitim için özel olarak hazırlanan mutfaklarda, genç aşçı ve aşçı adaylarına yemek pişirme yöntemlerinin incelikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Her gün sabahtan başlayıp akşama kadar süren yoğun eğitim süresince katılımcılar kırmızı et, tavuk, hindi, ördek gibi etlerin işleme ve pişirme yöntemlerinin yanı sıra, bulgurdan kinoaya, bakliyattan pirince, hamur işlerinden zeytinyağlılara, deniz ürünlerinden suşiye kadar geniş bir yelpazede eğitim aldılar. Ayrıca kampa öğrencilerimiz ile beraber katılan Aşçılık programı Öğr. Gör. Ahu SEZGİN “Önlisans ve Lisans Düzeyinde Gastronomi Eğitimi veren Okullardaki Uygulama Eğitimleri Çalıştayı”nda öğrenci sorunları ve çözüm önerileri konusunda grup sözcüsü oldu. Destekçilerin katkılarıyla gerçekleşen eğitim kampında bu sene ayrıca; yemek ile sanat ilişkisi, sosyal medya kullanımı, insan kaynakları, hijyen ve porselen gibi konular hakkında da seminer ve paneller gerçekleştirildi.    
May
2
ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRETİM ELEMANINA ULUSLARARASI KURULUŞLARDAN ONUR Üniversitemiz Davutlar Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Dr. Emrah Köksal Sezgin'e iki uluslararası kuruluştan özel üyelikler verildi. Dünya Gastronomi Enstitüsü Sezgin'i Enstitü adına Türkiye Elçisi ve Delegesi ilan ederken, dünyanın en büyük aşçılık birliği Dünya Şefler Birliği (WACS) ise Sezgin'i Türkiye adına Dünya Kültürel Mutfak Mirası Komitesine üye olarak seçti.