Adnan Menderes Üniversitesi
Turizm Fakültesi

University of South Florida işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz PLS-SEM çalıştayı başarıyla tamamlandı

USF öğretim üyelerinden Dr. Faizan Ali ve Dr. Cihan Çobanoğlu'nun 19-20 Aralık 2018 tarihlerinde Fakültemiz Çok Amaçlı Salonu'nda verdikleri PLS-SEM ve SmartPLS eğitimlerinde yurt içi ve yurt dışında farklı üniversitelerde görev yapan 100'den fazla akademisyene ev sahipliği yaptık.
Dekanımız Prof. Dr. Abdullah Tanrısevdi'nin davetini geri çevirmeyen Dr. Faizan ve Dr. Çobanoğlu, daha önce pek çok farklı ülkede gerçekleştirdikleri eğitim zincirine yeni bir halkayı Kuşadası Turizm Fakültesi'nde eklediler. Şimdiye kadarki en kalabalık gruba eğitim verdiklerini ifade eden eğitimciler, etkileşim ve özgüven bakımından grubun ayırt edici özelliklerine dikkat çekerek duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Prof. Dr. Tansırevdi'nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğin ilk günü, Dr. Çobanoğlu'nun giriş sunumu ve Dr. Faizan'ın Yapısal Eşitlik Modeli temelleri ve PLS yönteminin üstünlükleri hakkındaki açıklamalarıyla devam etti. İkinci günde ise katılımcılar, eğitmenler eşliğinde SmartPLS programında uygulama yaparak yöntem konusundaki pratik yeterliliklerini geliştirdiler. Herhangi bir ücret talep edilmeden gerçekleşen ve samimi bir sosyal ortamda süren iki günlük eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

PLS Haber.jpg