Adnan Menderes Üniversitesi
Turizm Fakültesi

KUŞADASI TURİZM SÖYLEŞİLERİ - I, KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI SN. ÖZER KAYALI’NIN KATILIMIYLA ADÜ TURİZM FAKÜLTESİ'NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemiz tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Kuşadası Turizm Söyleşileri etkinliğinin konuğu Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Özer KAYALI oldu.

Kuşadası Turizm Fakültesi Dekanlığı olarak turizm alanında bilgi ve deneyimlerine güvenilen turizmciler ile öğretim elamanları ve öğrencileri buluşturmayı amaçlayan Kuşadası Turizm Söyleşileri etkinliklerinin ilk konuğu Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Sn. Özer KAYALI oldu. Fakültemiz Çok Amaçlı Salonunda 26 Nisan 2018 tarihinde 14:00’te başlayan etkinlikte Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Abdullah TANRISEVDİ de ev sahibi olarak moderatörlük görevini üstlendi.

Lisans ve lisansüstü öğrencilerimiz, akademik personelimiz, Kuşadası Belediyesi üst yönetimi, Davutlar MYO yönetimi, öğretim elemanları ve öğrencileri ile Devlet Konservatuvarı yönetiminin katılım gösterdiği söyleşide konuk olan KAYALI, kısa bir otobiyografik sunumdan sonra ilçemizin turizm tarihi üzerinde durdu. Altmışlı ve yetmişli yıllarda yaşanan gelişmelerle Kuşadası’nın göç ve rant gibi önemli sorunlarla yüzleşmeye başladığı değerlendirmesinde bulunan KAYALI, turizmin en önemli hammaddesi olan doğal çevrenin tahrip edilmesi ve çarpık kentleşme gibi etkenlerle ilçemizin çekimyeri kimliğinin zamanla yitirdiğinin altını çizdi. Bununla birlikte, “Bütünşehir Yasası”nın ve son yıllarda içinde bulunduğumuz kriz ortamının ilçemiz üzerindeki etkilerine de dikkat çekerek bir durum analizi yapan KAYALI, bu koşullar altında Belediye’nin gösterdiği performans hakkında dinleyicileri bilgilendirdi. Bir çekim yeri olarak Kuşadası’nın güçlü yönleri ve fırsatlarına da dikkat çeken KAYALI; bölgedeki paydaşlarla birlikte oluşturulan Turizm Platformu’nun somut çıktılarının alınmaya başlanması, liman güvenliğinin yabancı rakiplerden üstün olduğunun belgelenmesi, sağlık turizminin ciddi bir alternatif olarak ilçeye kazandırılması ve Kese Dağı Projesi ile kent estetiğine katkıda bulunulması gibi konular hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın farklı bir konsept ve hedef kitleyle hayata devam edeceği müjdesini veren KAYALI, sözlerine; yarışmanın “Nostalji Güvercini” adıyla yeniden sahnelenmesinin ve bu yeni konsepte uygun olarak Kuşadası’nda yaşamış ünlü isimlerin davet edilmesinin düşünüldüğünü de ekledi.

Katı bir resmiyetten uzak geçen söyleşi, soruların cevaplandırılması ve teşekkür belgesi takdimi ile sonlandı. Oturum sonrasında fakültemizde incelemelerde bulunan KAYALI ve arkadaşları, başka bir etkinlikte tekrar öğrencilerimizle bir araya gelmek üzere uğurlandı.

Kuşadası Turizm Söyleşileri - I  temalı bu etkinlikte yer alan sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, ilerleyen dönemlerde bu etkinliklerin belirli aralıklarla sürdürüleceği bilgisini tüm öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızla paylaşmak istiyoruz.

Özer Kayalı Söyleşi Kapak(2).jpg