Adnan Menderes Üniversitesi

Meandros Diş Hekimliği Kongresi Davet

Değerli Meslektaşlarım,

2012 yılında temelleri atılan genç bir fakülte olarak, 23-25 Kasım 2018 tarihlerinde sizlerle Amara Sealight Elite Resort, Kuşadası-AYDIN’da buluşmak istiyoruz. Bilindiği üzere 22 Kasım 1908’de ilk diş hekimliği okulu olan "Darülfünun Osmanlı Tıp Fakültesi Dişçi Mektebi" kurulmuş, sonrasında da 22 Kasım tarihi, Türk Diş Hekimleri günü olarak belirlenmiştir.

Bu anlamlı günün hafta sonunda gerçekleştireceğimiz Uluslararası Meandros Diş Hekimliği Kongresi – International Meandros Dental Congress’te sizleri aramızda görmek bizi fazlasıyla onurlandıracaktır.

Kongremize göndereceğiniz bildiri özetleri, üniversitemizin seçkin dergilerinden olan ve ESCI indeksinde yer alan “Meandros Medical and Dental Journal"da yayınlanacaktır. Sözlü sunumların tam metinlerinin Ulakbim ve pek çok uluslararası indekslerde yer alan dergimizde yayınlanacak olması; eserlerinizin akademik teşvik ve doçentlik başvurularınızda kullanılabileceği anlamını taşımaktadır.

Alanında deneyimli ve dünyaca tanınan davetli konuşmacılarımızın, kliniklerimizde uygulanabilir yenilikleri bizlerle paylaşacağı ve bilgilerimizi tazeleme imkanı bulacağımız bu kongrede sizlerle beraber olmayı arzuluyoruz. Bilimsel açıdan güçlü olan kongremizde sizleri uzun saatler toplantı salonlarında tutmaktansa; kliniklerinizde kullanabileceğiniz pratik bilgileri sizlere yoğunlaştırılmış birer hap gibi sunmayı hedefledik.

Kuşadası’nda gerçekleştireceğimiz kongremizde, sosyal etkinlikler için ayırdığımız boş zamanlarınızda, yakın çevremizde bulunan Efes Antik Kenti, Şirince gibi değerli tarihi güzelliklerimizin yanı sıra, UNESCO tarafından Dünya Mirasları arasında tescillenen Afrodisias, Priene gibi daha az popüler ama bir o kadar da ender bulunan güzellikteki tarihi mekanları ziyaret edebilirsiniz.

Fakültem ve kongre heyetim adına Uluslararası Meandros Diş Hekimliği Kongresi'nde görüşmek üzere sabırsızlandığımızı belirtmek isterim.

Sağlık ve sevgiyle kalın.

Prof. Dr. Törün ÖZER

Kongre Başkanı